Een terugblik

Netwerk Groen en Gezondheid

Door Roald Pijpker (Promovendus Gezondheid en Maatschappij/Rurale Sociologie – Wageningen University & Research)

Het einde van het jaar is het perfecte moment om te reflecteren op het afgelopen jaar. Ik ben deze week al anderhalf jaar met veel plezier bezig met mijn promotieonderzoek, dat gericht is op natuurcoaching en -therapieën voor jonge werknemers met een burn-out. In deze blog reflecteer ik op de voortgang van het onderzoek.

Zo vlak voor kerst heb ik het eerste kerstcadeau al mogen ontvangen: mijn eerste deelstudie is gepubliceerd in een speciale uitgave “Workplace Health and Wellbeing”. Voor deze studie zijn we systematisch op zoek gegaan naar bestaande interventies die zich focussen op zowel werknemers (bijv. cognitieve gedragstherapieën) als de fysieke en sociale werkomgeving (bijv. aanpassen van de werktijden). We hebben negen gecombineerde interventies gevonden die in zekere mate effectief zijn voor het reduceren van burn-outklachten en het faciliteren van re-integratie. De werknemers…

View original post 234 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s